Zoekmachine optimalisatie - SEO
Zoekmachine adverteren - SEA
Zoekmachine reputatie management
Conversie optimalisatie
Webdesign
Software op maat
You need to install flash to view this content!

Links

Meer links

line

Pagina afdrukken

Toppositie in Google: vijf SEO tips

Vijf on page SEO tips voor een toppositie in Google

Toppositie in Google: vijf SEO tips

Wie een toppositie in Google wil behalen, moet rekening houden met tal van factoren. De belangrijkste worden gegroepeerd onder de zogeheten “on-page” en “off-page” SEO elementen. Off-page slaat op invloeden waar de webmaster weinig tot geen vat op heeft, zoals inbound of inkomende links.

In dit artikel belichten we de meest cruciale on-page SEO tips. Dit zijn settings die de webmaster zelf kan instellen. Implementeert u deze nuttige tips, dan komt uw website weeral een stapje dichter bij een toppositie in de zoekmachines!

De belangrijkste on page SEO tips

 1. Titels correct invullen:
  Elke pagina moet een unieke HTML <title> tag hebben die niet langer is dan 60 karakters. De trefwoordcombinatie waarvoor u wilt ranken in Google staat zoveel mogelijk vooraan.
   
 2. Meta description tag:
  Voorzie voor elke pagina een unieke en aantrekkelijke beschrijving van maximum 150 karakters. Trefwoorden zijn hier niet zo belangrijk. De description wordt weergegeven in de listings van Google, samen met de HTML <title> tag. Belangrijk is dat de omschrijving aanspreekt en duidelijk weergeeft wat de inhoud van de pagina is. Zo maximaliseert u het aantal kwalitatieve bezoekers.
   
 3. Headers:
  Elke pagina moet ook voorzien zijn van een unieke <h1> titel die de woorden uit de trefzin bevat. Zorg voor wat variatie, zoals het enkel- of het meervoud van de keywords.
   
 4. Trefwoorden in de copy:
  Natuurlijk moeten de trefwoorden waarvoor u een toppositie wilt behalen in Google ook voorkomen in de rest van de tekst. Zorg ervoor dat het geheel natuurlijk overkomt. Om er extra kracht aan te geven, kunt u de trefwoorden in het vet zetten of ze opnemen in lijstjes.
   
 5. Interlinking en ankerteksten:
  Zorg ervoor dat de verschillende pagina’s met elkaar gelinkt worden en gebruik daarbij de juiste ankerteksten. Plaats met andere woorden de keywords in de tekstlinken.

Besluit

Met behulp van bovenstaande on-page SEO tips effent u het pad naar een toppositie in Google. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die invloed uitoefenen op uw zoekmachine rankings, maar bovenstaande tips zijn de meest elementaire.

Het Flexties Team
Flexties BVBA - SEO optimalisatie en internet marketing

Geplaatst op 5/09/2008

<< Alle internet marketing artikelen

line
Vraag nu gratis en vrijblijvend een analyse van uw website aan !

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

En volg de evoluties op vlak van internetmarketing op de voet!

Uw emailadres: