Zoekmachine optimalisatie - SEO
Zoekmachine adverteren - SEA
Zoekmachine reputatie management
Conversie optimalisatie
Webdesign
Software op maat
You need to install flash to view this content!

Links

Meer links

line

Pagina afdrukken

De beste domeinnaam kopen: hoe?

Sommige domeinnamen zijn nu eenmaal beter dan andere

De beste domeinnaam kopen: hoe?

Wilt u een eigen website (laten) maken, dan heeft u in de eerste plaats een goede domeinnaam nodig. Zeker als de site voor commerciële doeleinden moet dienen, is het nuttig na te denken wat het beste website adres of URL (uniform resource locator) is voor uw bedrijf, dat nog vrij is om te kopen en te registreren. Het kan uw online succes maken of kraken!

We gaan even uit van het volgende voorbeeld: www.tuinadvies.be. Deze site heeft drie belangrijke voordelen:

  1. Autoriteit: als mensen “tuinadvies” intypen in de zoekmachines, verschijnt deze website op één. Precies omdat de domeinnaam het trefwoord bevat, gaat men er zonder meer van uit dat dit de beste website is.
     

  2. Direct of no referer verkeer: sommige mensen weten niet hoe Google en andere zoekmotoren werken. Ze typen dus gewoon tuinadvies.be in de adresbalk in en zien wel waar ze terecht komen…
     

  3. Hogere rankings in Google: de meeste zoekrobotten kennen een SEO voordeel toe aan domeinnamen die de zoekterm exact bevatten.

Wat is de beste domeinnaam die ik kan kopen voor mijn onderneming?

De beste domeinnaam bevat één tot drie trefwoorden waar mensen naar zoeken in de zoekmachines, bijvoorbeeld tuinadvies.be, mp3shop.be of hypotheek.com. Uiteraard kiest u een populair trefwoord waar veel naar gezocht wordt in uw branche. De Google Keyword Tool is een handig middel om dit na te gaan.

Is een trefwoordrijke domeinnaam noodzakelijk om goed te scoren?

Het antwoord is eenvoudig: neen. Er bestaan heel veel websites die bijvoorbeeld enkel de bedrijfsnaam als URL bevatten en die toch prima ranken. Het is de perfecte integratie van zoekmachine optimalisatie die uw website uiteindelijk naar de top brengt.

Conclusie

Om online succes te boeken, is een mooie cocktail tussen een goed gekozen website adres en professionele SEO onontbeerlijk. Wilt u ook een blitse start maken op het internet, contacteer dan nu Flexties BVBA. Wij registreren voor u de beste domeinnaam en verzorgen de SEO marketing, zodat u uw concullega’s weldra ver achter u kunt laten!

Het Flexties Team
Flexties BVBA – SEO marketing, zoekmachine optimalisatie, domeinnaam registratie

Geplaatst op 5/08/2008

<< Alle internet marketing artikelen

line
Vraag nu gratis en vrijblijvend een analyse van uw website aan !

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

En volg de evoluties op vlak van internetmarketing op de voet!

Uw emailadres: