Zoekmachine optimalisatie - SEO
Zoekmachine adverteren - SEA
Zoekmachine reputatie management
Conversie optimalisatie
Webdesign
Software op maat
You need to install flash to view this content!

Links

Meer links

line

Pagina afdrukken

Website beter vindbaar voor spiders

Uw website beter vindbaar maken voor de zoekmachine spiders: hoe?

Website beter vindbaar voor spiders

Wie met zijn website een hogere positie in Google wil, moet in eerste instantie gemakkelijk vindbaar zijn voor de zoekmachine spiders.

Zoekrobotten indexeren webpagina’s door het volgen van interne en externe links op het wereldwijde web. Een pagina waar geen link naar verwijst kan dus nooit gevonden worden en zal dus ook nooit hoog scoren. U kunt uw website wel beter vindbaar maken door te werken met een sitemap.


Waarom een sitemap?

Een sitemap is een webpagina die linkt naar elke andere pagina van uw website. Door op de homepage een linkje te leggen naar de sitemap zijn alle pagina’s maximum twee klikjes verwijderd van de startpagina. Om zeker te zijn dat de bots uw sitemap altijd kunnen vinden, is het beter om er ook op elke afzonderlijke pagina een link naartoe te voorzien. Natuurlijk moet u de sitemap bij iedere wijziging updaten. En zo heeft u de garantie dat alle pagina’s gemakkelijk gevonden kunnen worden door de zoekmachines.

Hoe moet dat met een uitgebreide website?

Een goede vuistregel is om de HTML code van uw sitemap onder de 101k te houden en er niet meer dan 100 links op te plaatsen. Is het bestand toch behoorlijk groot en/of heeft u meer dan 100 links, dan moet u werken met meerdere sitemap pagina’s. Als het er niet te veel zijn, kunt u alsnog op iedere pagina links leggen naar de verschillende sitemaps. Zijn er echt veel nodig (bijvoorbeeld meer dan vijf), dan kunt u, om het geheel overzichtelijk te houden, beter werken met één hoofdsitemap die dan linkt naar elke andere sitemap. Zo zijn alle links maximum drie kliks verwijderd van de startpagina (dat is nog altijd goed, maar wel het absolute maximum voor een vlotte indexatie).

En wat met de XML sitemap?

Een XML sitemap is vergelijkbaar met de gewone HTML sitemap, maar dan met enkele extraatjes. Zo kunt u rechtstreeks aan Google en Yahoo vertellen welke pagina’s uw site bevat, hoe vaak ze opnieuw geïndexeerd moeten worden, met welke prioriteit, … Helaas wordt hier in de praktijk weinig rekening mee gehouden.

Een XML sitemap is ook helemaal geen vrijbrief voor een hogere Google ranking. Het enige wat een sitemap doet, is uw webpagina’s beter vindbaar maken voor de zoekmachine spiders, zodat ze makkelijker kunnen geïndexeerd worden.
Wilt u ook hoog scoren in de zoekmachines, dan zijn volgende SEO tips beslist een aanrader.

Het Flexties Team
Flexties BVBA - zoekmachine optimalisatie

Geplaatst op 21/10/2008

<< Alle internet marketing artikelen

line
Vraag nu gratis en vrijblijvend een analyse van uw website aan !

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

En volg de evoluties op vlak van internetmarketing op de voet!

Uw emailadres: