Zoekmachine optimalisatie - SEO
Zoekmachine adverteren - SEA
Zoekmachine reputatie management
Conversie optimalisatie
Webdesign
Software op maat
You need to install flash to view this content!

Links

Meer links

line

Pagina afdrukken

Professioneel webdesign zonder
frames, Javascript of Flash

Frames, Javascript en Flash zijn killers voor professioneel SEO webdesign

Professioneel webdesign zonder <br>frames, Javascript of Flash

Wilt u een eigen website met een professioneel webdesign die binnen de kortste keren een toppositie in Google behaalt, dan raden wij het gebruik van Flash, frames en Javascript zeker af. Dit zijn allemaal technieken waar de zoekmachines op afknappen.

In dit nieuwsitem legt Flexties uit waarom u deze webdesign technieken beter niet toepast en hoe u uw site toch op een zoekmachine vriendelijke manier kunt opsmukken met een aantrekkelijk en professioneel design.

1/ Wat schort er aan frames?

Frames splitsen een hoofdpagina op in verschillende webpagina’s, elk met hun eigen URL of website adres. Zoekmachines hebben moeite om dit type websites correct te indexeren. Vaak zien we dan ook vreemde resultaten in de SERP’s (search engine result pages). Zo kan het gebeuren dat enkel de hoofdtekst van de site wordt geïndexeerd, zonder bijhorende navigatie… In ieder geval is het niet evident om een frames gebaseerde website een hoge positie in Google te bezorgen.

Dit probleem kan wel min of meer opgelost worden door gebruik te maken van de <no frames> tags. De meeste webmasters vullen deze ruimte niet in of pakken dit verkeerd aan. Dit stukje moet namelijk goed geoptimaliseerd worden en overeenstemmen met de inhoud van de pagina.

2/ Wat is er mis met Javascript?

Javascript is een scriptingtaal waarmee u uw website interactief kunt maken. Veel webdesign specialisten zijn er dol op, maar Javascript kan, indien verkeerd geïmplementeerd, een echte killer zijn voor uw SEO inspanningen. Zoekmotoren kunnen namelijk geen Javascript lezen. Dit betekent dat als er navigatie is opgenomen in de code, deze links niet gevolgd kunnen worden en de achterliggende pagina's dus ook nooit geïndexeerd zullen worden. 

Mits correct gebruik, is Javascript dus niet nadelig voor uw website.

3/ En Flash?

Flash bestanden zijn leuk en attractief voor bezoekers, maar hoog scoren in de zoekmachines zit er niet in. De spiders zijn immers blind voor content die in een Flash bestand werd verwerkt.

Dit betekent nu ook weer niet dat u nooit met Flash mag werken bij het ontwikkelen van een webdesign ontwerp. Als u rekening houdt met volgende tips kan u de schade enigszins beperken.

  1. Maak nooit een volledige pagina op in Flash. Zorg ervoor dat er voldoende indexeerbare inhoud op de betreffende pagina staat, los van het Flash bestand. Een klein stukje Flash voor animatie kan dus zeker geen kwaad.
     
  2. Plaats de link naar het Flash bestand tussen de <noembed> tags. Zo kan Google de teksten beter lezen. Bovendien kunnen bezoekers, bij wie Flash niet werkt of niet geïnstalleerd is op de pc, toch uw site bekijken.

We moeten wel vermelden dat Google al veel vooruitgang heeft geboekt bij het lezen en indexeren van Flash bestanden. Helaas zien we zelden een volledige Flash website in de toprankings en dat zegt genoeg, toch?

Besluit

Wilt u een professioneel webdesign en tegelijkertijd goed scoren in de zoekmachines, dan laat u Flash, Javascript en frames beter achterwege. Er bestaan wel truckjes om moeilijkheden in te perken, maar uiteindelijk gaat er niets boven old school HTML in combinatie met zoekmachine vriendelijke CSS.

Het Flexties Team
Flexties BVBA - professionele SEO en zoekmachine optimalisatie

Geplaatst op 6/10/2008

<< Alle internet marketing artikelen

line
Vraag nu gratis en vrijblijvend een analyse van uw website aan !

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!

En volg de evoluties op vlak van internetmarketing op de voet!

Uw emailadres: